Wednesday, February 23, 2011

Nå som min datterdatter er her på besøk har jeg benyttet sjansen til å strikke henne ting hun trenger. Mye lettere å få størrelsen riktig da ! De rosa sokkene er strikket i Sandnes Garn Robust,..i pinne nr 3,5mm. Veldig greit og billig garn til sokker . Luene er strikket i en blanding av en tråd Misti fra Du Store Alpakka og en tråd Eskimo fra Drops Design. Her gikk det med 2 nøster av hver , og så brukte jeg litt rest av noe offwhite tykt ullgarn jeg hadde liggende for å få ferdig den lille barneluen til Ella . Min datter Elise skal få den store :-)) Da har både mor og datter lik lue :-)) Oppskriften finner du her.
Kan forøvrig anbefale dere å ta en titt på Drops Designs sider, de har utrolig mange fine gratisoppskrifter der og nær sagt alle oppskriftene kan oversettes til ønsket språk :-))

Saturday, February 19, 2011

Mormors lille prinsesse med nystrikkede Kerttu-sokker på :-)) Strikket i Sterk fra Du Stor Alpakka, pinner nr 2,5mm.

Wednesday, February 16, 2011Da er jeg igang med å strikke sokker til min datterdatter Ella-Marie på 4 år . Fant frem igjen Sterk garnet fra Du Store Alpakka. Er bare helt nydelig å strikke med ! Mønsteret heter Kerttu socks,..og det finner du her.
Da hun kun er 4 år, har jeg lagt opp 47 masker og bruker pinne nr 2,5mm. Ved tykkere pinner og garn kommer du opp i damestørrelser.
WOW ! Mottok akkurat min swap-pakke fra min Ungarske swap venninne Laurie ! Så mye flott ! Herlig håndspunnet garn av 100% BFL wool. Så mykt og vakkert ! Utrolig vakre farger i fra lilla, rosa til hint av blått! Mine favoritt farger ! Gleder meg til å strikke noe til meg selv av det ! :-) Fikk også masse godt som kokoskaker, honningkaker, lakrisdrops, sjokolade og hylleblomst te. Pluss et hyggelig kort med Ungarske folkedrakter og den lokale avisen . Tuuusen takk Laurie !! :-)))

Her er link til bloggen til hun som har spunnet og farget garnet, ta en titt ! Masse flott ! Selv om det står på Ungarsk, så har hun Google Translator på siden,..slik at du får det oversatt.

Monday, February 07, 2011

Jippi ! Enda en ny strikkebok i hus ! :-))
Og igjen min kjære datter Jeanette som har bidratt. Hun var på ferie i Orlando USA,og hadde med seg denne hjem til meg. Mange fine ,varierte oppskrifter,..klør i fingrene mine etter å få begynt med nytt prosjekt herfra !
Nytt "stash" innkjøpt !  Var innom Anettes Hobbygleder på Teie og som vanlig går jeg jo ikke tomhendt derfra :-))) Fikk med meg Drops Delight og Viking Balder,..begge garntyper jeg ikke har prøvd før,.men som skal bli spennende å se hvordan er. Drops Delight garnet er tiltenkt sokker, da spesielt til mitt første prosjekt i Silk Road Socks KAL. Ellers så har min yngste datter Jeanette ønsket seg nok et pannebånd, og da har jeg tenkt å strikke et i Viking Balder.