Sunday, September 18, 2011

Nytt sjal på pinnene....

 Da var Starchild Sjalet endelig ferdig ! Jeg strikket det opp til 25 "stjerner" i mønsterrapporten og brukte grått/lilla melert siljagarn ( samme som senjagarn) til borden rundt. Her er det ferdig blokket. Skal anskaffe meg egne blokkeplater, nå ble det mange håndklær som ble løsningen. Kunne nok ha strukket det ut mer, men ble fornøyd allikevel . Skal sendes til min ex-svigermor i Bulgaria som fyller 79 år nå.
Fant dette mønsteret på Ravelry til Starchild Any Yarn Shawl, og måtte bare prøve å strikke det.
Var på Nille og fikk kjøpt litt Senjagarn. Siden det er første sjaloppskriften jeg prøver meg på,tar jeg en "testkjøring" på et litt rimeligere garn. Liker jeg mønsteret og hvordan sluttresultatet blit , kan jeg allltids strikke ett eller fler i litt dyrere og mer ekslusivt garn. Hittils ser mønsteret flott ut, og jeg er overrasket over hvor ok Senjagarnet egentlig er.Det går ganske raskt å strikke mønsteret også,..man må bare være nøye i begynnelsen så kommer man inn i det etterhvert.  Nå har jeg vent meg til med engelske oppskrifter , så det går fint. Det er også bilder i oppskriften med detaljert beskrivelse,...ikke noe man vanligvis ser så ofte !
Her er iallefall starten på sjalet,..mer bilder kommer etterhvert :-)

Detalj av mønsteret
Strikkes på rundpinne nr 4

Saturday, September 17, 2011

Fargerik høstgenser til Ella

I sommer var det salg hos garnbutikken min,..fikk kjøpt Sandnes Duett og Fiesta garn kjempebillig! Hadde vel egentlig ikke noe konkret prosjekt i tankene da, men med et barnebarn på 4 år så byr det seg alltid anledning til å finne på noe :-)). Nå som høsten siger på begynner det også å klø ekstra i fingrene etter nye strikkeprosjekter. Jeg fant frem dette garnet, det er jo et helårsgarn så tenkte det ville passe fint som en mellomgenser før sprengkulda setter inn. Dessuten er fargene ganske oppmuntrende nå i det grå høstværet !
Dermed ble det en fargerik høstgenser til lille Ella. Brukte denne oppskriften fra Pickles.no . Istedenfor det garnet som står i oppskriften , fungerte Sandnes Duett veldig bra da strikkefastheten er omtrent det samme.Eneste forskjell er at jeg brukte kun en tråd av Sandnes Duett ikke dobbel som det står i oppskriften,..og la opp på rundpinne nr 4.


Resultatet ble jeg iallefall storførnøyd med,..gleder meg til at Ella kommer på besøk slik at hun får prøvd den på .