Sunday, September 18, 2011

Nytt sjal på pinnene....

 Da var Starchild Sjalet endelig ferdig ! Jeg strikket det opp til 25 "stjerner" i mønsterrapporten og brukte grått/lilla melert siljagarn ( samme som senjagarn) til borden rundt. Her er det ferdig blokket. Skal anskaffe meg egne blokkeplater, nå ble det mange håndklær som ble løsningen. Kunne nok ha strukket det ut mer, men ble fornøyd allikevel . Skal sendes til min ex-svigermor i Bulgaria som fyller 79 år nå.
Fant dette mønsteret på Ravelry til Starchild Any Yarn Shawl, og måtte bare prøve å strikke det.
Var på Nille og fikk kjøpt litt Senjagarn. Siden det er første sjaloppskriften jeg prøver meg på,tar jeg en "testkjøring" på et litt rimeligere garn. Liker jeg mønsteret og hvordan sluttresultatet blit , kan jeg allltids strikke ett eller fler i litt dyrere og mer ekslusivt garn. Hittils ser mønsteret flott ut, og jeg er overrasket over hvor ok Senjagarnet egentlig er.Det går ganske raskt å strikke mønsteret også,..man må bare være nøye i begynnelsen så kommer man inn i det etterhvert.  Nå har jeg vent meg til med engelske oppskrifter , så det går fint. Det er også bilder i oppskriften med detaljert beskrivelse,...ikke noe man vanligvis ser så ofte !
Her er iallefall starten på sjalet,..mer bilder kommer etterhvert :-)

Detalj av mønsteret
Strikkes på rundpinne nr 4

5 comments:

Lene - The knitting needle said...

Så flott det er!

La meg til som følger jeg, ah en fin dag:)

Irene said...

Nydelig sjal du strikker på!
Vedr mitt grønne lille sjal, så er det andre gangen jeg strikker den oppskriften, og du bruker bare litt større pinner enn garnet ditt er beregnet på. Sist gang brukte jeg litt tykkere garn. Nå er det veldig tynt, sikkert lace, vil jeg tro.

Fru Keilegavlen said...

Så flott sjalet blir! Ønskjer deg ei fin helg.

Ann-Christin said...

Hei på deg Elisabeth :) da fant jeg veien til bloggen din..må bare si at dette er du utrolig flink til altså..så fint du strikker :)Sjalet var bare så utrolig nyydeli!

Da fikk du en ny blogg følger i dag, og det er meg :) håper du tar turen innom min blogg også..hadde vært fint med flere følgere :)
Ønsker deg en fin adventstid... hilsen kommer fra Ann-Christin.

Elisabeth said...

Tusen takk for all rosen dere ! Det varmer å få så hyggelige kommentarer :-))

Ann-Christin takk for at du har lagt deg til som følger, skal innom bloggen din også :-)

Ha en koselig advendtstid med mange flotte strikkeprosjekt på pinnene !

Klem :-)))